Over ons

Call us

+61 (0) 383 766 284

Localization

Level 13, 2 Elizabeth St,
Melbourne, Victoria 3000,
Australia

E-mail

noreply@envato.com

Heerlijk(heid) Hertsberge

Velen stapten al over onze drempel, maar weinigen weten op welke historische plek ze zich bevinden …

In de zestiende eeuw was De Oude Schaere een herberg en maakte het deel uit van ‘Heerlijkheid Hertsberge’: een gebied dat zich uitstrekte over Hertsberge en Gottem. Proost Claude de Doublet regeerde er met ijzeren hand en bracht organisatie, orde en tucht in zijn ‘heerlijkheid’.

In die tijd fungeerde de herberg als vierschaar, een rechtbank waarin vier rechters hun oordeel vellen. Wie hier enkele eeuwen geleden binnenstapte, liep dus zijn of haar verdict tegemoet in plaats van een smakelijke avond! Gelukkig zijn de tijden veranderd.

Bistro De Oude Schaere
Genieten met vis

Gemoedelijk genieten

‘Heerlijkheid’ vind je hier vandaag nog steeds, maar dan wel in de vorm van heerlijke gerechten! De gemoedelijkheid en smakelijke keuken kennen een vaste ‘schare’ aanhangers, maar De Oude Schaere vormt tevens een ideale tussenstop op de diverse wandel- en fietsroutes in de streek. Ingrid en Dirk verwelkomen je elk weekend met open armen, en dat al bijna 30 jaar!

Bistro De Oude Schaere …

Dat is op ‘t gemak genieten 
van gezelligheid en de lekkere Vlaamse keuken.

ontbijt

een heerlijke start van de dag!

Wat smaakt beter op een druilige namiddag dan een heerlijke pannenkoek of wafel? En hoe kan je genieten van een ijsje of gebakje vol smaak op een zomers terras…? In ’t Withof weten we elke zoetebek het jaar rond te verwennen!
Côte à l'os Bistro De Oude Schaere
Bistro De Oude Schaere côte à l'os
Côte à l'os Bistro De Oude Schaere

kies uit één van onze ontbijtformules

reserveer je tafel

Reservaties van groepen (+10 personen) gebeuren telefonisch
via het nummer 051 81 04 70